Slovensky Magyarul

Site menu:

AKTUÁLIS:
Támogatóink
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Zagiba oil
Nadaciaspp
Bagira
Carmeuse
GalaOknáZENEHALLGATÁS:

Szívemet hozzád emelem
Ó Sion ébredj..

Tanfelügyeleti ellenőrzés:
Az állami tanfelügyelet (Štátna školská inšpekcia) 2012. május 2.-4. között komplex inspekciót végzett iskolánkon.
Az inspekció jegyzőköve itt olvasható (szlovák nyelven)

Az inspekció eredményeinek grafikus ábrázolása.

TESTOVANIE T9
Az elmúlt három tanév végzős tanulói országos felmérésének (TESTOVANIE T9, régebben MONITOR) iskolánkra vonatkozó eredményei IDE KATTINTVA filterezés után megtekinthetoek illetve összehasonlíthatóak más iskolák eredményeivel!A CSENGETÉS RENDJE:
1.    8:00 - 8:45
2.    8:50 - 9:35

3.    9:55 - 10:40
4. 10:45 - 11:30
5. 11:40 - 12:25
6. 12:30 - 13:15

7. 13:35 - 14:20
A szünidők időpontjai a 2016/2017-es tanévben.Időjárás Roznava

Matematický klokan

iBobor

visegradfund.org

Valuta konverterLarge Visitor Globe

Sikeres a Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott pályázatunk:


Családi pénzügyek

     Iskolánk 2015 áprilisától iskolabuszt üzemeltet. Az iskolabusznak köszönhetően a diákoknak olyan, zömében magyarok által lakott településekről tudjuk biztosítani a napi bejutását az iskolába, amelyekben nem működik már magyar tanítási nyelvű alapiskola.
      A kisbuszra a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap támogatásából tettünk szert, és 2015-ben iskolánk sikeresen pályázott az iskolabusz fenntartási költségeinek kiegészítésére a Bethlen Gábor Alapnál.
      A kisbusz naponta 7 település 24 gyermekét szállítja az iskolába és haza. Három utat tesz meg minden reggel és minden délután, viszont még így is csak az alsó tagozatos gyerekek számára van a biztonságos utazás bebiztosítva a Rozsnyótól távolabb eső településekről, mint a Csermosnya völgyi falucskákból: Barka, Lucska, Dernő, illetve Kőrös, Berzéte, Sajóháza vagy Rozsnyóbánya. Iskolabuszunk egy kilencszemélyes Fiat Ducato, mely nyolc alsó tagozatos kisdiákot szállít be minden reggel 6.30-kor a Csermosnya völgyéből, a második fordulóval 7.20-kor Kőrösből és Berzétéről, illetve harmadik fordulóval 7.40-kor Sajóházáról és Rozsnyóbányáról. Így a 17 település közül, mely az iskola vonzáskörzetéhez tartozik, hat településből tudjuk biztosítani gyermekeink számára a biztonságos beutaztatást. Délután a tanítás befejeztével újra az iskola elől indul az iskolabusz, hogy biztonságosan eljuttassa kisdiákjainkat otthonaikba.
      Az eddigi tapasztalatok alapján a szülők elégedettek ezzel a lehetőséggel, mivel a kisgyerekeket a házuk kapujától az iskola bejáratáig szállítják. A szolgáltatás akár döntő érv is lehet az iskolaválasztáskor, hiszen a kicsiket a szülő nyugodtan elengedheti az iskolába kíséret nélkül is. A szülők telefonos kapcsolatban vannak a vezetővel, így kisebb késések esetén mindenkit be tudnak várni. A tanítás végén a gyermeknek nem kell az órát figyelnie és attól rettegni, hogy elkési a buszt, mivel a busz vezetője minden gyerekre odafigyel. Mivel biztosítani tudjuk a gyerekek beutaztatását Rozsnyó térségéből, így remény van arra, hogy több szülő számára lesz vonzó az iskolánk, hiszen minden szülő számára a legfontosabb, hogy gyermekét biztonságban tudja. Úgy gondoljuk, hogy ez a szolgáltatás nagy segítség, hiszen a kisdiák a kapu előtt száll fel, s az iskola kapuja előtt száll ki. A gyerekek beutaztatásán kívül évente 10-12 alkalommal különböző tanulmányi versenyekre, rendezvényekre való részvétel céljával is igénybe tudjuk venni a kisbuszt.
      Az üzemanyagköltségek egy részét az utazó gyermekek szülei biztosítják, amely összeg megegyezik a buszjegy árával. Ez az összeg viszont nem fedezi a teljes fenntartási költségeket. Ezért az iskola vezetősége a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez nyújtott be pályázatot. Az elnyert támogatás fontos az iskola számára, mivel az üzemanyag költségeken kívül egyéb kiadásokkal is jár egy kisbusz működtetése. Hiszen kisgyermekeket szállít, így kifogástalan műszaki állapotban kell lennie, ami folyamatos karbantartással jár.
(2015. december 15.)